word studentlid

— dinsdag 4 augustus 2020, 10:18 | 0 reacties, praat mee

Rechter wijst eis tot rectificatie AD-artikel over drumstel band Normaal af

Rechter wijst eis tot rectificatie AD-artikel over drumstel band Normaal af
Zanger Bennie Jolink van Normaal. - © Foto: ANP

De kort geding rechter in Zutphen heeft een eis tot rectificatie van een artikel in het AD afgewezen. Dat ging over de ophef rondom het verdwijnen van een drumstel uit de opslag van de muziekband Normaal. Een roadie van de band, die door bandleden als de dief wordt gezien, eiste de rectificatie.

In een strafzaak tegen hem is niet komen vast te staan dat hij de dief is. Sinds die tijd vecht hij publicaties over de zaak aan.

De rel rond het drumstel komt twee jaar geleden tot een climax als blijkt dat het muziekinstrument via Marktplaats is verkocht door de roadie. Als de nieuwe eigenaar merkt dat het ding gestolen is, geeft hij het terug aan de band.

In Facebook-berichten en tegen over De Gelderlander maakt zanger Bennie Joling zich boos over de zaak. Dat leidt tot een strafzaak wegens belediging, die eerder dit jaar door het openbaar ministerie is ingetrokken voor nader onderzoek.

Om een rectificatie van dat artikel op AD.nl te krijgen plus de rectificatie van enkele Facebook-posts, begon de roadie een kort geding.

Volgens de rechter valt de krant niets te verwijten. Het AD hield zich aan de feiten, dat er geen wederhoor is gepleegd is niet onrechtmatig en het anonimiseren zou vrij zinloos zijn geweest omdat de persoon al bekend is. Ook dat de roadie is vrijgesproken van de diefstal wil niet zeggen dat er niet meer over geschreven mag worden.

De hele uitspraak is hier te lezen.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.