— dinsdag 12 augustus 2014, 17:27

Rechter tegen NRC/Egeria: eerst praten

In het kort geding tussen de Ondernemingsraad van NRC en investeerder-eigenaar Egeria, dat vandaag diende, heeft de rechter geoordeeld dat de partijen er in onderling overleg uit dienen te komen. De ondernemingsraad wil dat een door hen voorgestelde werknemerscommissaris in de Raad van Commissarissen wordt opgenomen. Egeria weigert Jerry Hoff - een advocaat met ruime media-ervaring, red. - te accepteren. Quote tweette de rechtszaak live. Daaruit komt vooral naar voren dat de Ondernemingsraad zich niet serieus genomen voelt (de advocaat zou belangrijke stukken pas op de zittingsdag hebben ontvangen) terwijl Egeria Hoff omschrijft als "iemand die conflicten doet oplaaien en geen bruggen bouwt." De rechter wil nu dat de partijen met elkaar in gesprek gaan. "Mochten de partijen het dan niet samen kunnen oplossen, dan geef ik alsnog binnen twee weken een oordeel", aldus de rechter.

Bekijk meer van

NRC Media NRC Jerry Hoff Egeria

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.