— vrijdag 19 november 2021, 09:53 | 1 reactie, praat mee

Rechter ontzegt MSNBC toegang tot gerechtsgebouw

Rechter Bruce Schroeder - © AP / Sean Krajacic / The Kenosha News

De Amerikaanse rechter Bruce Schroeder heeft de televisiezender MSNBC donderdag de toegang tot een gerechtsgebouw ontzegd. Dit deed hij nadat een persoon die zich uitgaf als producer van het televisienetwerk een bus met juryleden zou hebben gevolgd. Laatste wijziging: 21 november 2021, 20:25

De juryleden moeten zich buigen over de zaak van tiener Kyle Rittenhouse, die ervan wordt verdacht twee mensen om het leven te hebben gebracht en een derde te hebben verwond. De man die de bus achtervolgde werd donderdag aangehouden door de politie nadat hij een rood verkeerslicht negeerde.

Bij zijn aanhouding vertelde de man dat hij producer was voor NBC News en MSNBC, en dat hij de opdracht had gekregen de bus te volgen. Als reactie op dat nieuws besloot Schroeder alle medewerkers van MSNBC uit het gerechtsgebouw te weren, ook al was nog niet zeker of de aangehouden man inderdaad een MSNBC-producer is.

Schroeder ligt in de Verenigde Staten onder vuur, omdat hij tijdens de Rittenhouse-rechtszaak regelmatig de media aanvalt.

In een reactie laat MSNBC weten dat de aangehouden persoon in freelancer is, die per toeval een verkeersboete kreeg in de nabijheid van de jurybus. Volgens het televisienetwerk had de freelancer nooit opdracht gekregen of de bedoeling om juryleden te benaderen. Meer bij The Daily Beast

Bekijk meer van

NBC News MSNBC Bruce Schroeder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 20 november 2021, 22:27

“Rechter ontzegd MSNBC toegang tot gerechtsgebouw”

Het staat er echt, “Rechter ontzegd ...”.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.