persveilig seminar

— vrijdag 2 mei 2014, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Radio1-manager spiegelt zich aan 3FM

Radio 1-zendermanager Laurens Borst vreest niet voor de journalistieke relevantie van zijn nieuwszender als gevolg van de vooralsnog 'starre houding' van veel publieke omroepen. 'Wat 3FM kan, kunnen wij ook. Het duurt alleen wat langer.' Borst reageert hiermee op kritische uitlatingen van Inge Brakman eerder deze week. Brakman was voorzitter van de commissie die in opdracht van de Raad voor Cultuur een advies uitbracht voor een toekomstbestendige publieke omroep. Borst ziet in het rapport van Brakman en haar kritische opmerkingen vooral steun voor zijn missie. 'Maar om zo'n samenwerking permanent vorm te geven, zijn kleine stapjes nodig. Dat ligt immers iets gecompliceerder bij een nieuwszender dan een muziekzender. Iedere omroep heeft zijn eigen visie op nieuws en wil dat op de een of andere manier zelf uitdragen. Alles hangt nu af van de uitwerking van de plannen', aldus het artikel bij de Volkskrant.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.