— vrijdag 2 mei 2014, 08:24 | 0 reacties, praat mee

Radio1-manager spiegelt zich aan 3FM

Radio 1-zendermanager Laurens Borst vreest niet voor de journalistieke relevantie van zijn nieuwszender als gevolg van de vooralsnog 'starre houding' van veel publieke omroepen. 'Wat 3FM kan, kunnen wij ook. Het duurt alleen wat langer.' Borst reageert hiermee op kritische uitlatingen van Inge Brakman eerder deze week. Brakman was voorzitter van de commissie die in opdracht van de Raad voor Cultuur een advies uitbracht voor een toekomstbestendige publieke omroep. Borst ziet in het rapport van Brakman en haar kritische opmerkingen vooral steun voor zijn missie. 'Maar om zo'n samenwerking permanent vorm te geven, zijn kleine stapjes nodig. Dat ligt immers iets gecompliceerder bij een nieuwszender dan een muziekzender. Iedere omroep heeft zijn eigen visie op nieuws en wil dat op de een of andere manier zelf uitdragen. Alles hangt nu af van de uitwerking van de plannen', aldus het artikel bij de Volkskrant.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.