banner festival 23

— woensdag 2 mei 2018, 08:57 | 1 reactie, praat mee

Radio 10 en Rode Kruis lanceren ‘reanimatiedag’

Rob van Someren met Rode Kruis-ambassadrice Irene Moors | Radio 10

Radio 10 staat op zaterdag 2 juni aanstaande in het teken van reanimeren. Het station werkt daarvoor samen met het Rode Kruis. Centraal staat verder het nummer 'Staying Alive' van de Bee Gees, dat internationaal al jaren wordt gebruikt omdat het tempo perfect past voor hartmassage. Laatste wijziging: 2 mei 2018, 09:01

Dj Rob van Someren zal luisteraars aansporen een reanimatiecursus te volgen. Op 2 juni zullen door heel Nederland dergelijke cursussen te volgen zijn. Van Someren: “Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!”

De discohit Staying Alive heeft een tempo van 100 beats per minute, wat een uitgelezen snelheid is voor de reanimatie. Hartstichtingen in Amerika, Groot-Brittannië en Duitsland raden het nummer aan als geheugensteuntje voor een goed tempo bij hartmassage.

Somertijd komt op zaterdag 2 juni tussen 12 en 15 uur live vanuit Panama in Amsterdam. Naast verschillende workshops van een uur ontvangt Rob van Someren experts. Tijdens de uitzending zijn verder enkel nummers met het ideale tempo van 100 bpm te horen.

Bekijk meer van

Radio 10

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Yvonne Husmans, 4 mei 2018, 17:37

Kan ik mij aanmelden voor de reanimatiecursus?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.