— donderdag 13 maart 2014, 15:08

Radar hoeft geen miljoenen te betalen

TROS-programma Radar hoeft geen miljoenen euro's schadevergoeding te betalen aan vleesbedrijf Friesland vlees. Dat heeft het Gerechtshof van Amsterdam bepaald. In de uitzending van 7 april 2008 stelde RADAR vermeende misstanden aan de kaak bij het bedrijf aan de kaak. De slachterij noemde het leugens eiste een schadevergoeding van 4,3 miljoen euro van RADAR en de Nederlandse Staat. Friesland Vlees meende dat de uitzending van RADAR onrechtmatig was. Het bedrijf was een paar maanden na de uitzending failliet. In 2009 stelde de rechtbank Amsterdam RADAR en de Staat al in het gelijk, en vandaag heeft het Hof het hoger beroep van Friesland Vlees afgewezen. Het Hof heeft bevestigd dat de uitzending van RADAR journalistiek in orde is en dat zij de slachterij voldoende ruimte heeft gegeven om een uitgebreide reactie te geven.

Bekijk meer van

TROS Radar

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.