— maandag 13 april 2015, 11:47 | 0 reacties, praat mee

Rabobank-boek moet uit de handel

ANP KOEN VAN WEEL

Het boek De Verpanding moet uit de handel gehaald worden. Dat heeft de rechtbank in Den Haag beslist. In het boek wordt beschreven hoe twee ondernemers uit de kunstwereld in de financiële problemen komen door toedoen van de Rabobank. Daarbij worden medewerkers van de bank bij naam genoemd. De Rabobank eiste bij de rechter dat zijn medewerkers om privacyredenen niet met naam herkenbaar mogen zijn. De rechter gaf de bank daarin gelijk. “We staken de distributie van De Verpanding”, aldus uitgever Sportliteratuur. “Via het Centraal Boekhuis worden de exemplaren bij winkels teruggehaald. Ze worden vernietigd.” Het boek mag wel verschijnen als de namen en toenamen van de medewerkers worden geschrapt. “We beraden ons er nog op of we daartoe zullen overgaan. Het is een stevige uitspraak.” Meer bij De Telegraaf

Bekijk meer van

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.