— vrijdag 15 maart 2013, 15:20

Raad wijst klacht Doutzen Kroes af

Een klacht van model Doutzen Kroes bij de Raad voor de Journalistiek, over het gebruik van een foto bij een artikel van Nieuwe Revu, is ongegrond verklaard. Kroes maakte bezwaar tegen het gebruik van haar foto in een stuk waarin ze zelf niet voorkwam en dat overwegend negatief van toon was over de modellenwereld. "Klaagster is op dit moment hét gezicht van Nederlandse topmodellen en daarmee een symbool voor de in het artikel beschreven jonge vrouwen", aldus de RvdJ in de uitspraak, eerder deze week. "De begeleidende tekst bij het beeldmateriaal sluit mogelijke verwarring over de inhoud van de reportage uit, nu daaruit duidelijk blijkt dat het gaat over een selectiedag voor modellen", stelt de Raad, die oordeelt dat Nieuwe Revu niet journalistiek onzorgvuldig heeft gehandeld.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.