e learning nvj

— woensdag 13 november 2013, 15:08

Forse eisen in zaak tegen Terlingen

De Maastrichtse vastgoedhandelaar en miljonair Arthur Paes daagt journaliste Sanne Terlingen voor de rechter vanwege haar artikelen over Paes' activiteiten in Ghana. Het kort geding dient op 4 december aanstaande. In de dagvaarding staan de volgende eisen: Paes wil een voorschot van honderdduizend euro vanwege vermeende geleden materiële en immateriële schade. Alle publicaties over Paes moeten offline, op straffe van 50.000 euro per publicatie. Terlingen moet zich verder onthouden van enig verder commentaar, in artikelvorm of via sociale media, waarin Paes met bedreigingen, corruptie misbruik of andere misdrijven in verband wordt gebracht - eveneens op straffe van 50.000 per gebeurtenis. Verder moeten er rectificaties komen op de voorpagina's van de Volkskrant en Telegraaf. Verder moet er op de site van One World, waar Terlingens artikel in 2012 verscheen, zes maanden een rectificatie komen, op straffe van een boete van 10.000 euro. Laatste wijziging: 23 april 2014, 18:23

Terlingen berichtte onder meer dat tegen de vastgoedmagnaat in Ghana aangifte was gedaan vanwege seks met minderjarige meisjes. Paes stelt dat die aantijgingen in de wereld zijn gebracht door oud-werknemers van een hotel dat hij in Ghana bezit, die door hem werden ontslagen na verduistering en het beramen van een moordcomplot tegen de vastgoedmagnaat. Terlingen schreeft eerder bij Villamedia over haar neverending story.

In een reactie stelt Terlingen dat ze niet inhoudelijk wil reageren. “Al is het natuurlijk nooit leuk om aangeklaagd te worden”, aldus Terlingen. Ze blijft achter haar artikelen staan en ziet de komende zaak met vertrouwen tegemoet.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.