persveilig seminar

— vrijdag 2 februari 2018, 13:52 | 0 reacties, praat mee

Raad voor de Journalistiek tikt de Volkskrant op vingers

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Raad voor de Journalistiek heeft bepaald dat De Volkskrant ten onrechte geen wederhoor heeft toegepast bij een artikel over de zaak-Demmink. Laatste wijziging: 2 februari 2018, 15:06

De reconstructie was gebaseerd op de uitspraak van de rechter, aangevuld met een achtergrondgesprek met twee onderzoeksofficieren van het Openbaar Ministerie. De Raad voor de Journalistiek stelt dat het artikel voor de lezer niet duidelijk was of het ging om feiten of meningen. ‘Voorkomen moet worden dat de parafrases en citaten van dien aard zijn dat daarmee een andere betekenis en/of lading aan de feiten wordt gegeven, dan in de gebruikte bronnen’.

Het betreffende artikel verscheen op 20 augustus 2017 nadat het gerechtshof in Arnhem had besloten om voormalig topambtenaar Joris Demmink niet langer te vervolgen voor de verkrachting van twee Turkse jongens.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.