— donderdag 4 december 2014, 14:22

Raad wil meldpunt journalistiek geweld

Wanneer journalisten bedreigd worden, moet er sneller en kordater actie ondernomen kunnen worden dan nu het geval is. Dat vindt de Raad van Europa, die op donderdag een initiatief voorstelt waarmee dat mogelijk moet worden. De Raad pleit voor de komst van een rapid reaction-platform, een online meldpunt waar persvrijheidsorganisaties gevallen van geweldpleging tegen journalisten sneller kan rapporteren. Het platform moet ervoor zorgen dat internationale organisaties zoals de Raad van Europa, de EU en de VN sneller kunnen reageren op misdrijven tegen journalisten. Op dit moment worden geweldplegingen tegen journalisten nog nauwelijks gevolgd, vindt het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ). Van de meer dan 700 journalisten die de afgelopen decennia werden gedood, werd slechts bij één op de tien gevallen iemand berecht. Meer bij Mondiaal Nieuws

Bekijk meer van

Raad van Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.