— donderdag 16 september 2021, 09:15 | 0 reacties, praat mee

PZC-verslaggeefster Claudia Sondervan (56) overleden

© privéfoto / PZC

In haar woonplaats Ritthem is afgelopen maandagnacht PZC-verslaggeefster Claudia Sondervan overleden. Sondervan werkte nagenoeg haar gehele carrière, ruim dertig jaar, bij de Zeeuwse krant.

“Claudia kwam als Brabants meisje ruim dertig jaar geleden naar Zeeland. Een jonge, eigenwijze spring in het veld die al snel Zeeland in haar hart sloot. De eerste jaren van haar carrière woonde ze in Vlissingen op een steenworp afstand van waar ‘haar’ krant lang gezeteld was. In het hart van de stad. En dat hoorde ook zo vond ze. Dichtbij de lezer, iedereen kon er zo binnen wandelen,” schrijft de redactie.

Zij groeide uit tot een van de steunpilaren van de redactie in Vlissingen, had oog voor de kleine dingen die ze tegenkwam. Ook tijdens haar ziekte bleef zij betrokken en alert door collega’s tips en ideeën voor verhalen te sturen.

Het verlies van Sondervan raakt de redactie in Zeeland diep, laat hoofdredacteur Ronald van Genen weten. Voor de tweede keer in korte tijd krijgt de PZC het verlies van een geliefde collega te verwerken. Medio juli overleed collega Harmen van der Werf totaal onverwacht nadat hij onwel werd tijdens een fietstocht.

Bekijk meer van

PZC Claudia Sondervan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.