— woensdag 28 oktober 2020, 13:34 | 0 reacties, praat mee

PZC-hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin 2021

Hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin 2021, na veertig jaar bij PZC. | DPG Media

Hoofdredacteur Arie Leen Kroon vertrekt begin volgend jaar bij dagblad PZC, waar hij veertig jaar heeft gewerkt. Hij gaat in februari 2021 met pensioen. Kroon was sinds 2015 hoofdredacteur.

Hij zegt dat het vertrek in de coronacrisis lastig én fijn is. “Lastig, want in een turbulente tijd met groot nieuws wil je eigenlijk niet weg. Fijn, want onze verhalen zijn belangrijker dan ooit. Mensen willen echt weten wat er speelt en begrijpen wat dat voor hen betekent. Dus de redactie kan vooruit”, stelt Kroon.

Een opvolger voor Kroon is er nog niet. Uitgever DPG Media zegt dat een besluit daarover later wordt genomen en beziet hoe dat in de coronatijd het best kan worden aangepakt.

Directeur/uitgever Erik van Gruijthuijsen zegt dat PZC Kroon schatplichtig is. “Arie Leen laat zien dat goede journalisten niet verslijten. Na zijn zestigste heeft hij de PZC de afgelopen jaren geleid naar een spectaculaire groei online. De positie van de PZC in Zeeland is ijzersterk. Het bereik op digitale kanalen groeit en de krant heeft niets aan gezag ingeboet. Dat is een prestatie, gegeven de kleine omvang van de redactie.”

Bekijk meer van

PZC DPG Media Arie Leen Kroon

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.