Smartocto userneeds

— dinsdag 7 juni 2016, 10:00 | 0 reacties, praat mee

PwC: printmedia krijgen het zwaarder

© Olaf Kraak / ANP

Hoewel de totale media- en entertainmentsector jaarlijks tot en met 2020 met meer dan drie procent groeit, moeten Nederlandse uitgevers van gedrukte media zich opmaken voor een periode van krimp. Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van de Global Entertainment & Media Outlook 2016-2020 van PwC die woensdag wordt gepresenteerd. Laatste wijziging: 7 juni 2016, 10:07

De Nederlandse resultaten zijn onderdeel van een wereldomvattende studie van deze zakelijke dienstverlener. Volgens PwC bieden de online uitgaven van Nederlandse uitgevers te weinig compensatie om de aanhoudend teruglopende advertentie- en lezersinkomsten op te vangen. Bij de dagbladuitgevers voorziet PwC in de periode 2015-2020 een omzetdaling van 2,3 procent per jaar. In 2020 zal de bedrijfstak voor het eerst minder dan 1 miljard euro omzetten, tegen 1,1 miljard euro in het afgelopen jaar.

Bij de tijdschriftuitgevers zal de omzetdaling de komende periode twee procent op jaarbasis bedragen tot 889 miljoen euro in 2020. Boekenuitgevers moeten rekening houden met een daling van 2,4 procent per jaar tot 1,25 miljard euro in 2020.

Groei en omzetstijgingen zijn in die periode alleen te vinden bij de business-to-business-uitgaven (+3,5 procent tot 2,4 miljard euro) en de advertentiebestedingen op televisie (+2,6 procent tot 1,1 miljard euro).

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.