word studentlid

— maandag 12 juni 2017, 15:35 | 0 reacties, praat mee

Lagere groei in entertainment- en mediasector

Lagere groei in entertainment- en mediasector
© ANP

De verwachting is dat in de komende jaren de entertainment- en mediasector de komende jaren minder snel groeit dan verwacht. Het enorme aanbod leidt tot verzadiging bij tv-kijkers, en dat remt de groei van de mediasector. Laatste wijziging: 12 juni 2017, 16:02

Dat staat in de PwC Global Entertainment & Media Outlook 2017-2021, een jaarlijks rapport waarin het de mediabusiness de maat neemt en een paar jaar vooruit kijkt

De totale bestedingen binnen de wereldwijde entertainment- en mediamarkt groeien de komende vijf jaar met gemiddeld 4,2 procent per jaar. Er werd gerekend op een groei van 4,4 procent, meldt NRC. In dit tempo komen de totale entertainment- en mediabestedingen uit op 2.2 biljoen dollar in 2021.

Het zijn voornamelijk Spotify-achtige diensten die de groei in de entertainment- en mediasector aanjagen. Zo groeit internetvideo de komende vijf jaar naar verwachting met 11,6 procent per jaar en muziek streaming zelfs met 20,7 procent per jaar. Maar PwC stelt dat zeven van de tien ondervraagden “overweldigd” is door het aanbod. “Het is steeds moeilijker te beslissen waaraan we onze vrije tijd besteden.”

Omdat steeds meer consumenten een voorkeur ontwikkelen voor advertentievrije varianten van media en entertainment valt de groei in reclamebestedingen ook iets terug ten opzichte van afgelopen jaren. PwC stelt dat adverteerders op hun beurt ontevredenheid ervaren over de huidige gebrek aan meetmogelijkheden van digitale media.

Bekijk meer van

PwC

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.