website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

PVV Groningen weigert journalisten op verkiezingsavond

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 22 februari 2019, 09:03

PVV-Kamerlid Martin Bosma. Foto: ANP / Bart Maat

PVV-Kamerlid Martin Bosma. Foto: ANP / Bart Maat

Nieuws Sikkom-journalist Willem Groeneveld en Dagblad van het Noorden-journalist Chris Bakker zijn vrijdagavond niet welkom bij een verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Groningen. De organisatie achter de avond ‘Democratie onder vuur’ heeft Bakkers uitnodiging donderdag ingetrokken, omdat de bijeenkomst niet meer open staat voor media. Groenevelds gekochte toegangskaart is ongeldig verklaard. De journalist kreeg wel zijn geld terug.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vrijdag (betaalde link, via Blendle). De krant schrijft dat de PVV vreest dat de veiligheid van PVV-Kamerlid Martin Bosma, die aanwezig is bij de avond, in het geding komt. Met name wanneer Groeneveld toegang tot de zaal zou krijgen. De PVV beschuldigt de Sikkom-journalist van intimiderend gedrag tegen Ton van Kesteren, de provinciale fractievoorzitter van de PVV.

“Een onafhankelijke pers is een waakhond van de democratie”, stelt Groeneveld in een reactie. “Dan ga je niet een journalist weigeren bij een bijeenkomst over democratie. De PVV spreekt schande over de omgang van Erdogan met journalisten, maar is zelf geen haar beter.” De PVV Groningen heeft niet gereageerd op vragen van het Dagblad van het Noorden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.