— vrijdag 22 februari 2019, 09:03 | 0 reacties, praat mee

PVV Groningen weigert journalisten op verkiezingsavond

PVV-Kamerlid Martin Bosma. Foto: ANP / Bart Maat

Sikkom-journalist Willem Groeneveld en Dagblad van het Noorden-journalist Chris Bakker zijn vrijdagavond niet welkom bij een verkiezingsbijeenkomst van de PVV in Groningen. De organisatie achter de avond ‘Democratie onder vuur’ heeft Bakkers uitnodiging donderdag ingetrokken, omdat de bijeenkomst niet meer open staat voor media. Groenevelds gekochte toegangskaart is ongeldig verklaard. De journalist kreeg wel zijn geld terug.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden vrijdag (betaalde link, via Blendle). De krant schrijft dat de PVV vreest dat de veiligheid van PVV-Kamerlid Martin Bosma, die aanwezig is bij de avond, in het geding komt. Met name wanneer Groeneveld toegang tot de zaal zou krijgen. De PVV beschuldigt de Sikkom-journalist van intimiderend gedrag tegen Ton van Kesteren, de provinciale fractievoorzitter van de PVV.

“Een onafhankelijke pers is een waakhond van de democratie”, stelt Groeneveld in een reactie. “Dan ga je niet een journalist weigeren bij een bijeenkomst over democratie. De PVV spreekt schande over de omgang van Erdogan met journalisten, maar is zelf geen haar beter.” De PVV Groningen heeft niet gereageerd op vragen van het Dagblad van het Noorden.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.