word actief nvj klein

— woensdag 21 september 2022, 13:13 | 0 reacties, praat mee

Publieke omroep mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) mag streamingdienst NPO Start verder uitbreiden. Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft daarvoor woensdag toestemming gegeven. Eerder dit jaar oordeelde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de door NPO gewenste uitbreiding beperkt effect heeft op de markten waarop NPO actief is. Ook het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur adviseerden positief. Laatste wijziging: 21 september 2022, 13:15

Met de uitbreiding van NPO Start kunnen onder meer programma’s die ‘s avonds lineair worden uitgezonden, overdag al vooruitgekeken worden. Dat kon tot dusver niet omdat NPO Start officieel een dienst is waarmee programma’s die eerder op de tv-zenders van NPO te zien waren, teruggekeken konden worden.

De toestemming van Uslu maakt het nu ook mogelijk om het aanbod van het gratis toegankelijk platform NPO Start verder uit te breiden met programma’s die speciaal gemaakt zijn voor de streamingdienst. De eerste titels die de komende periode op NPO Start zullen verschijnen zijn onder meer Pointer Checkt, waarin nepnieuws onderzocht wordt, een VIPS-serie van Au Pairs en een documentaireserie van Fidan Ekiz over de cancelcultuur. Ook programma’s die tot nu toe alleen via de onlinekanalen van de omroepen te zien waren, kunnen nu via NPO Start bekeken worden.

Bekijk meer van

NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.