training eu starters

— vrijdag 2 november 2012, 11:02 | 0 reacties, praat mee

Publieke omroep

Op pak ’m beet 15 duizend miljoen euro (miljard dus) is 100 miljoen euro niet veel. Nog niet eens 1 procent. De nieuwe bezuiniging op de publieke omroep kan dus niet ingegeven zijn door geldtekort bij de overheid. Natuurlijk helpen alle kleine beetjes, maar zonder die bezuiniging draait het land ook wel door. Laatste wijziging: 25 maart 2014, 13:00

Er zijn dus andere redenen om te korten op de publieke omroep. Het zou de politiek sieren als ze klip en klaar daarover communiceert. Dat Rutte en Samsom doen wat ze zeggen: heldere taal spreken en goed onderbouwde besluiten nemen.

Als dat de norm is, is de nieuwe bezuiniging van 100 miljoen euro niet uit te leggen. In het regeerakkoord staat: ‘Centraal in het mediabeleid staat het waarborgen van een onafhankelijk, gevarieerd en hoogwaardig aanbod, toegankelijk voor alle lagen van de bevolking’.

En vervolgens volgen er vier puntjes waarmee precies het omgekeerde wordt nagestreefd: afbraak van alles wat onafhankelijk, gevarieerd en hoogwaardig is.

VVD en PvdA breken de publieke nieuws- en informatievoorziening af. Dat is erg. En het is ergerlijk dat ze daar niet ruiterlijk voor uitkomen. Ik mag hopen dat andere besluiten beter zijn onderbouwd, maar begin voor het ergste te vrezen.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.