— zaterdag 21 maart 2015, 12:22 | 0 reacties, praat mee

Provocerende cover Der Spiegel

Op de cover van het nieuwe nummer van het Duitse weekblad Der Spiegel worden de verslechterde verhoudingen tussen Griekenland en Duitsland benadrukt. Het weekblad heeft bondskanselier Merker gemonteerd in een foto van nazi-officieren voor de Akropolis. Merkel kijkt op de foto tevreden omhoog. De originele foto komt uit 1941, toen Duitse en Italiaanse troepen Griekenland hadden bezet. De jaren erna richtten de Duitsers veel vernielingen aan in Griekenland. De bezetting ligt nog gevoelig in Griekenland, zeker nu de twee landen het niet met elkaar eens zijn. Volgens Griekenland heeft het land recht op miljarden euro's aan herstelbetalingen vanwege de oorlog. In een commentaar zegt het weekblad met de fotobewerking iets aan de kaak te willen stellen. Volgens het blad is de vergelijking met Hitlers Derde Rijk "natuurlijk onzinnig". Wel werpt het blad de vraag op of Duitsland niet opnieuw als "egoïstische Europese hegemonie" kan worden gezien. Veel mensen reageren woest op Twitter op de fotobewerking. Meer bij NOS Laatste wijziging: 21 maart 2015, 13:01

Bekijk meer van

Der Spiegel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.