— donderdag 3 december 2015, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Der Spiegel schrapt fors in personeelsbestand

Daniel Bockwoldt / EPA

Uitgeverij Der Spiegel gaat 150 banen schrappen - 20 procent van het personeelsbestand. Er is voor de ontslaggolf geen alternatief, aldus directeur Thomas Hass. "Het gaat om harde en pijnlijke ingrepen, maar er is helaas geen alternatief voor ontslagen als we de financiële toekomst van onze bedrijven veilig willen stellen", aldus Hass. Laatste wijziging: 3 december 2015, 09:20

Der Spiegel geeft naast het tijdschrift met die naam ook diverse zakelijke titels uit. De ontslagen worden nog dit jaar in gang. Doel is tegen 2017 structureel zo’n 16 miljoen euro op jaarbasis te besparen. Het gaat vermoedelijk om 35 voltijdbanen op de redactie, de rest van de ontslagen vallen bij documentatie en bij andere onderdelen binnen de uitgeverij. Bij de uitgeverij werden momenteel 727 mensen.

In combinatie met de ontslagen zal Der Spiegel meer artikelen achter een betaalmuur gaan zetten, om zo meer inkomsten te genereren. Hoofdredacteur Klaus Brinkbäumer stelt dat de toekomst van kwaliteitsjournalistiek alleen mogelijk is als uitstekend geschreven en geresearchte artikelen niet gratis worden weggegeven.

Bekijk meer van

Der Spiegel

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.