— dinsdag 30 mei 2017, 11:39 | 0 reacties, praat mee

Provincie afhoudend over stimuleringsfonds regionale media

Commissaris van de Koning Johan Remkes bij zijn installatie in 2010 | Marcel Antonisse / ANP

Commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes erkent de uitdagingen waarmee de regionale en lokale journalistiek zich geconfronteerd zien, maar plannen voor een speciaal stimuleringsfonds kunnen niet direct op zijn onverdeelde steun rekenen. Als er al zo'n fonds moet komen, zou dat volgens hem eerder een taak van de rijks- dan provinciale overheid zijn.

Het Leidsche Dagblad bericht dat Remkes het rapport van de Leerstoel Journalistiek en Media van de Universiteit Leiden, waar we eerder over berichtten, wel zal lezen en met burgemeester Jos Wienen van Haarlem zal bespreken.

SP-statenlid Marnix Bruggeman had naar aanleiding van het rapport voorgesteld dat gemeenten Leiden en Haarlem hun activiteiten voor zo’n fonds voor regionale en lokale uitingen zouden moeten bundelen. Regionale en journalistieke uitgaven kampen net als landelijke collega’s met teruglopende advertentie-inkomsten.

De pluriformiteit van deze media staat onder druk en daarmee ook de werking en controle van de lokale democratie. Een dergelijk fonds zou ook langdurige onderzoeksjournalistiek kunnen ondersteunen, aldus de initiatiefnemers. Steun vanuit de provincie aan een stimuleringsfonds is na Remkes’ opmerkingen dus niet direct gegarandeerd. Meer bij Leidsch Dagblad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.