training eu starters

— vrijdag 11 november 2016, 11:30 | 0 reacties, praat mee

Programma ‘Mr. Frank Visser doet uitspraak’ mag worden uitgezonden

© ANP

Een deelnemer van het SBS-programma ‘mr. Frank Visser doet uitspraak’ heeft geen gelijk gekregen van de rechter. De man eiste vernietiging van de televisie-uitzending waarin hij een hoofdrol speelt. In die uitzending kwam hij er niet goed van af. Laatste wijziging: 14 november 2016, 10:53

Ruud de Zinger heeft al jaren ruzie met zijn buurman. De Zinger had zichzelf aangemeld voor het programma en ondertekende ook een verklaring voorafgaand aan de opnames dat hij akkoord zou gaan met het bindend advies dat Frank Visser in de uitzending doet. De televisierechter stelde De Zinger echter volledig in het ongelijk in de uitzending.

De Zinger stapte naar de rechtbank om de uitzending tegen te houden omdat hij bij de ondertekening van de overeenkomst ’geestelijk niet zichzelf’ zou zijn geweest, geen goede uitleg heeft ontvangen en onvoldoende bedenktijd heeft gekregen. Bij de rechtbank wordt ook verwezen naar een verklaring van zijn huisarts waarin is opgenomen dat De Zinger een cognitieve beperking heeft. De man zegt ook voor joker te worden gezet en hij meent dat hij na uitzending niet langer normaal kan functioneren in zijn woonplaats.

De rechter gaat niet mee in deze argumenten. De aanklager nam zelf contact op met het programma, heeft uitleg gekregen en meer dan voldoende bedenktijd. In de gegeven omstandigheden is de enkele verklaring van de huisarts waarin is opgenomen dat De Zinger een cognitieve beperking heeft hiertoe onvoldoende, aldus de rechter.

Verder heeft De Zinger weliswaar gesteld dat hij voor joker wordt gezet en na uitzending niet langer normaal maatschappelijk kan functioneren in zijn woonplaats, maar dat kan hij helemaal niet weten omdat de opnames nog niet tot een uitzending zijn gemonteerd. De uitzending laat hooguit zien hoe verstrekkend een uitspraak mr. Visser kan zijn.

In dit geval weegt de vrijheid van meningsuiting voor de rechter zwaarder dan het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer. De uitzending is 19 december te zien bij SBS. Meer over de uitspraak

Bekijk meer van

SBS Frank Visser

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.