— woensdag 14 april 2010, 08:52 | 0 reacties, praat mee

Problemen voor lokale omroepen

De opmars van digitale televisie zorgt voor financiële problemen bij de lokale omroepen. Dat schrijft Radio.nl. Kabelmaatschappijen vragen zeer hoge bedragen aan lokale omroepen om digitaal uit te zenden. Het gaat soms om bedragen van 12.000 euro per jaar voor het leasen van een digitale decoder om digitaal uit te zenden en daarnaast ook nog eens een groot bedrag per maand betalen voor het doorgeven van de programma's. Ook het feit dat ze een hoog tv-kanaal krijgen stuit op weerstand, omdat de kijkers daar vaak niet komen. Gerard Schuiteman van Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS), het samenwerkingsverband van de regionale omroepen, is regelmatig in gesprek geweest met diverse kabelmaatschappijen, maar ze komen er nog niet uit. Hoelang de lokale omroepen nog analoog kunnen uitzenden is ook onduidelijk. Kabelmaatschappijen Rekam en Caiway schrappen hun analoge pakket al 10 oktober van dit jaar. Meer bij Radio.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.