— maandag 15 april 2019, 08:56 | 0 reacties, praat mee

President Ecuador beschuldigt Assange van spionage vanuit ambassade

De Ecuadoraanse ambassade in Londen - © Henry Nicholls / Reuters

Julian Assange zou vanuit de Ecuadoraanse ambassade in Londen hebben geprobeerd andere landen te bespioneren. Dat zegt de Ecuadoraanse president Lenín Moreno in een interview met de Britse krant The Guardian.

De president benadrukt dat hij niet kan toestaan dat de ambassade wordt gebruikt voor spionage. “Daarmee schendt hij de asielvoorwaarden”, zei hij over Assange. En daarom werd Assange afgelopen week na een verblijf van zeven jaar de ambassade uitgezet en direct door Groot-Brittannië gearresteerd, vanwege het het schenden van zijn borgvoorwaarden.

Moreno zegt wel met de Britten te hebben afgesproken dat Assange niet zal worden uitgeleverd aan een land waar hij de doodstraf zou kunnen krijgen.

De Verenigde Staten hebben om de uitlevering van Assange gevraagd. De Amerikaanse justitie beschuldigt Assange van samenzwering en computervredebreuk.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.