website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Presentatrice Nadia Moussaid op 1 in Kleurrijke Top 100

Nick Kivits — Geplaatst op vrijdag 1 maart 2019, 08:51

Foto: Geert Broertjes

Foto: Geert Broertjes

Nieuws Tv-presentatrice en journalist Nadia Moussaid voert de Kleurrijke Top 100 in de categorie media aan. De prijs werd donderdag uitgereikt in Rotterdam. De lijst – een initiatief van dj Khalid Ouaziz en journalist Raja Felgata – is bedoeld om media, het bedrijfsleven en de politiek te inspireren met ‘de andere kant van het spectrum’.

De jury plaatste Moussaid op nummer 1 omdat zij een rolmodel is en staat voor een nieuwe generatie van gekleurde vrouwen in de media. “Zij is de personificatie van talent, vrouwelijk leiderschap, intellect en verbinding”, aldus de jury. “Al die jaren dat Nadia in de media werkt, maakt zij zich hard voor diversiteit, feminisme en gelijkwaardigheid.”

Moussaid vindt het volgens de NOS een grote eer de prijs de ontvangen. “Ik hoop dat ik hiermee anderen kan inspireren die hun dromen willen najagne, door te laten zien dat je moet blijven knokken.”

Na eerder voor de VPRO en AT5 gewerkt te hebben, presenteerde Moussaid een tijd de NTR-talkshow De Nieuwe Maan. Ook was ze een van de presentatoren van Brandpunt+. Afgelopen zomer verving ze de zwangere Eva Jinek met de talkshow Laat op 1. Tegenwoordig werkt Moussaid voor Bureau Buitenland.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.