uitreiking JvhJ 2021

— donderdag 22 augustus 2019, 11:10 | 1 reactie, praat mee

Premium terugkijkdienst NPO Start Plus heeft kwart miljoen betalende abonnees

De NPO heeft met de premium terugkijkdienst NPO Start Plus na twee jaar miljoenen betalende abonnees geworven | NPO

UPDATE Twee jaar na de lancering van de premium streamingdienst NPO Start Plus heeft de publieke omroep een kwart miljoen betalende abonnees geworven. Niet eerder werden abonneecijfers bekend gemaakt. De dienst bestaat naast het gratis NPO Start, voorheen bekend als Uitzending Gemist.

De plusvariant, met toegang tot volledige seizoenen en meerdere afleveringen dan enkel via de inhaaldienst beschikbaar zijn, kost 2,95 euro per maand. Mezen Dannawi, manager NPO Start, vertelt in een uitgebreid interview met nieuwssite NU.nl over onder meer de betaalde inhoud in contrast met een via publiek geld gefinancierde omroep.

Er maken wekelijks drie miljoen bezoekers gebruik van NPO Start. Het aantal abonnees dat bereid is te betalen “groeit snel”, meldt een woordvoerder.

Dannawi: “We moeten het geld dat mensen vooraf hebben betaald in waarde teruggeven. We hebben geen marge, met NPO Start Plus verdienen we geen geld. We vragen mensen om een vergoeding zodat we de rechten kunnen betalen.”

NPO Start levert veel gebruikersdata op. Op de vraag hoeveel waarde dat heeft tegen de achtergrond van bezuinigingen en pitches van programmamakers zegt Dannawi: “We laten ons niet dwingen door data of kijkcijfers. We programmeren verhalen waarvan we denken dat die goed zijn voor Nederland. Data helpen je die keuzes te maken, maar we zijn geen commerciële makers aan het faciliteren. Wij maken publieke programmering en daar kan een commerciële producent bij betrokken raken.”

“Maar die vragen wij wel iets te maken wat publiek genoeg is”, aldus Dannawi. Meer bij NU.nl

Een eerdere versie van dit artikel repte over drie miljoen betalende abonnees. Dat is het aantal bezoekers dat de gratis variant NPO Start wekelijks trekt. Het aantal betalende abonnees voor NPO Start Plus is dus een kwart miljoen. Excuses voor de verwarring. LP

Bekijk meer van

NPO Start Mezen Dannawi

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 22 augustus 2019, 21:32

Premium terugkijkdienst NPO Start Plus heeft kwart miljoen betalende abonnees (kop)
De NPO heeft met de premium terugkijkdienst NPO Start Plus na twee jaar miljoenen betalende abonnees geworven | NPO (foto-onderschrift)
Een eerdere versie van dit artikel repte over drie miljoen betalende abonnees. Dat is het aantal bezoekers dat de gratis variant NPO Start wekelijks trekt. Het aantal betalende abonnees voor NPO Start Plus is dus een kwart miljoen. Excuses voor de verwarring. LP

Meeste stemmen gelden, meneer Pasveer.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.