— vrijdag 4 juni 2010, 10:49 | 0 reacties, praat mee

PR-sector groter dan gedacht

De sector pr, voorlichting en communicatie is de laatste jaren niet alleen in toenemende mate geprofessionaliseerd, maar bovendien aanzienlijk groter dan tot nog toe is aangenomen. Dat zijn enkele uitkomsten van het eerste deel van een onderzoeksproject waarvan de voorlopige resultaten vandaag bekend worden gemaakt tijdens de conferentie Balans van de Journalistiek, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de opleiding Journalistiek aan de UvA. Momenteel houden ongeveer 150.000 mensen in Nederland zich bezig met pr, voorlichting en communicatie. Daartegenover zijn zo'n 15.000 journalisten actief. Het onderzoek ‘Journalistiek in een veranderend krachtenveld: PR, Voorlichting en Empowerment’ is een vervolg op een in 2004 uitgevoerde studie ‘Schuivende grenzen: de vrijheid van de journalist in een veranderend medialandschap’. Het complete onderzoek zal in het najaar worden gepubliceerd.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.