— woensdag 31 augustus 2016, 13:39 | 0 reacties, praat mee

Powned moet schadevergoeding betalen aan Onno Hoes

ANP / Rick Nederstigt

Omroep Powned moet een schadevergoeding betalen aan Onno Hoes voor het uitzenden van privégesprekken tussen de voormalig burgervader van Maastricht en Robbie Hasselt. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam woensdag bepaald. Ook moeten de opnamen van de gesprekken van de website van de omroep worden verwijderd.

De door Powned uitgezonden opnames werden gemaakt tijdens afspraken tussen Hoes en Hasselt. De twee troffen elkaar na hun ontmoeting in december 2014 enkele keren in een café in Maastricht. Daar deed Hoes enkele seksuele suggesties richting de student. Die overhandigde de opnames, die zonder toestemming van Hoes gemaakt waren, aan Powned. De omroep zag geen kwaad in het uitzenden.

Vorig jaar kwam de rechtbank al tot de beslissing dat Powned fout zat met zijn uitzending. Het ging toen echter nog om een voorlopige beslissing. De hoogte van de schadevergoeding wordt nader bepaald. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.