banner festival 23

— maandag 25 april 2016, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Powned en Onno Hoes komen niet tot schikking

Marcel van Hoorn / ANP

Omroep Powned wil geen schadevergoeding betalen aan de oud-burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Onderhandelingen over een schikking hebben niets opgeleverd. Dat bevestigen de advocaten van Powned en Hoes aan het AD. Laatste wijziging: 25 april 2016, 08:54

De omroep en de oud-burgemeester van Maastricht zijn verwikkeld in een juridisch gevecht nadat Powned eind 2014 beelden had uitgezonden van een privédate, gemaakt met de verborgen camera door degene met wie Hoes een afspraak had. Hoes maakte seksuele toespelingen en sprak over zijn werkgever. Hij stapte uiteindelijk op vanwege de kwestie. 

In augustus vorig jaar oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat Powned de beelden niet had mogen uitzenden. Dat was een voorlopige uitspraak. De rechter gaf de partijen tot deze week de tijd om tot een schikking te komen. Die onderhandelingen zijn nu geklapt.

“Onze standpunten lagen te ver uit elkaar,” zegt Powned-advocaat Jens van den Brink. “We schikken niet. Ook omdat we nog steeds vinden dat het rechtmatig was om de beelden uit te zenden.” Stefan Kalff, advocaat van Onno Hoes, wil net als Van den Brink niet zeggen waarom de onderhandelingen zijn stukgelopen. “Die gesprekken zijn vertrouwelijk, daarover treed ik niet naar buiten.”

De rechter moet zich nu weer over de kwestie buigen.

Bekijk meer van

Powned Onnoe Hoes

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.