persveilig seminar

— vrijdag 19 juni 2015, 15:20 | 0 reacties, praat mee

PowNed haalt beelden Onno Hoes offline

Marcel van Hoorn / ANP

Powned heeft de verborgen camerabeelden van afspraakjes die burgemeester van Maastricht Onno Hoes eind vorig jaar had met een jongeman, verwijderd. Dat bleek vrijdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Amsterdam. PowNed-voorzitter Dominique Weesie liet weten dat de gewraakte uitzending inmiddels is verwijderd van de eigen website en uitzendinggemist.nl. Laatste wijziging: 19 juni 2015, 15:25

Hoes eist dat de omroep de beelden rectificeert, verdere verspreiding onmogelijk maakt en de originelen aan hem afstaat. De scheidend burgemeester meent dat hij heimelijk is gefilmd tijdens een privéafspraak en dat met uitzending van de beelden door PowNed zonder enig maatschappelijk belang zijn eer en reputatie zijn geschonden. De advocaat van Hoes bestreed dat de beelden zijn verwijderd van uitzendinggemist.nl. “Mocht de uitzending nog op de NPO-site staan, dan is er iets misgegaan”, aldus Weesie.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.