data als kans

— donderdag 23 juni 2016, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Postcode Loterij Fonds maakt extra geld vrij voor buitenlandreportages

De Nationale Postcode Loterij en Free Press Unlimited hebben overeenstemming bereikt om jaarlijks vijf extra toelages toe te kennen voor diepgravende onderzoeksjournalistiek, met name voor onderzoek naar meisjes- en vrouwenrechten. Laatste wijziging: 30 juni 2016, 10:43

Het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten financiert al zes jaar projecten rond buitenlandverslaggeving, een vorm van journalistiek dat de laatste jaren - vanwege de hogere kosten - bij veel media onder druk staat. Tegelijk is het aanbod van dringend nieuws (religieuze conflicten, de relatie met Rusland, vluchtelingenproblematiek) niet afgenomen.

De normale vergoeding voor projecten is 5000 euro; de vijf extra toelagen hebben een ruimer budget van maximaal 16.500 euro. Voorwaarden en aanvraagprocedure zijn hier na te lezen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.