— donderdag 23 juni 2016, 09:15 | 0 reacties, praat mee

Postcode Loterij Fonds maakt extra geld vrij voor buitenlandreportages

De Nationale Postcode Loterij en Free Press Unlimited hebben overeenstemming bereikt om jaarlijks vijf extra toelages toe te kennen voor diepgravende onderzoeksjournalistiek, met name voor onderzoek naar meisjes- en vrouwenrechten.

Het Postcode Loterij Fonds voor Journalisten financiert al zes jaar projecten rond buitenlandverslaggeving, een vorm van journalistiek dat de laatste jaren - vanwege de hogere kosten - bij veel media onder druk staat. Tegelijk is het aanbod van dringend nieuws (religieuze conflicten, de relatie met Rusland, vluchtelingenproblematiek) niet afgenomen.

De normale vergoeding voor projecten is 5000 euro; de vijf extra toelagen hebben een ruimer budget van maximaal 16.500 euro. Voorwaarden en aanvraagprocedure zijn hier na te lezen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.