PersVeilig

— donderdag 10 maart 2011, 09:13 | 3 reacties, praat mee

Uitgesproken

Het tv-programma Uitgesproken is niet meer. De EO heeft de stekker er uit getrokken nog voordat de evaluatie goed en wel begonnen was. Terecht. Want doorpraten is zinloos als de uitkomst vaststaat. Misschien is het wel handig om iets eerder signalen af te geven aan de partners (Vara en WNL), zodat die niet verrast zijn. Zo gebeurt wat velen van tevoren verwacht hadden: de samenwerking tussen EO, Vara en WNL is geen lang leven beschoren.

Laatste wijziging: 22 april 2011, 14:38

Televisiedirecteur Gerard Timmer zegt in een interview in Villamedia magazine, dat plaatsvond voordat de EO vertrok, dat er te weinig eenheid in het programma zit. De EO geeft dat ook als reden aan voor zijn vertrek. EO-hoofdredacteur Bertus Tichelaar ergerde zich aan de uitgesproken meningen bij de Vara en WNL. Hij wil dat de kijker zijn eigen oordeel velt.

Wat ging er mis? Alle betrokkenen onderstrepen dat geprofileerde journalistiek werkt. KRO’s Brandpunt en ook NCRV’s Altijd Wat, bewijzen dat gelijk. Dus zat het hem in de samenwerking.

Wat iedereen eigenlijk wel wist, is dat samenwerken en profileren een lastige combinatie is. Voor je mening uitkomen kan in een journalistiek programma, maar niet als je met anderen rekening moet houden. Laat dat de les van Uitgesproken zijn.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Praat mee

3 reacties

sander tsas, 30 maart 2011, 19:13

Beste Dolf, Altijd Wat en Brandpunt zijn goede journalistieke programma’s, maar het zijn geen voorbeelden van geprofileerde journalistiek! Groet, Sander

Dolf Rogmans, 31 maart 2011, 10:10

Hoi Sander, Ik zie dat anders. Het zijn programma’s die meer dan voorheen vanuit de missie en opdracht van de omroep worden gemaakt en daarmee meer aansluiten bij de NCRV en de KRO dan voorheen Netwerk deed. In die zin dus geprofileerde programma’s: echt NCRV en echt KRO.

sander tsas, 4 april 2011, 10:08

Hoi Dolf, ik weet het niet hoor. Ik denk dat Brandpunt net zo goed bij de NCRV had gekund, of bij de AVRO. Ik herken de missie van de KRO niet, voor zover die nog bestaat. Wat niet wil zeggen dat het een slecht programma is, integendeel zelfs. Overigens ben ik het volledig met je eens dat je niet onder één programmatitel verschillende omroepen hun zogenaamde missie kan laten uitdragen. Bij voorloper Netwerk hebben ze dat ook nooit gedaan. Groet, Sander

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.