— vrijdag 20 augustus 2021, 08:47 | 0 reacties, praat mee

Politie was getipt over persoon die Peter R. de Vries volgde

© Dingena Mol

De politie en RTL Boulevard kregen een week voor de moordaanslag op Peter R. de Vries een tip over een verdacht persoon die de misdaadjournalist zou volgen. Een medewerker van de parkeergarage waar De Vries zijn auto altijd neerzette voor de opnames van RTL Boulevard stelt beelden van een verdacht persoon aan hen te hebben doorgespeeld.

Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Bronnen hebben het verhaal tegenover NRC bevestigd.

Tegen Der Spiegel vertelde de parkeergaragemedewerker dat de verdachte man die hij zag Kamil E. was. E. is een van de twee verdachten van de moordaanslag. De politie verdenkt hem ervan de vluchtauto bestuurd te hebben, waarmee hij samen met de vermoedelijke schutter Delano G. is gevlucht.

De medewerker stelt dat hij vanuit zijn kantoor zag dat De Vries in de gaten werd gehouden door E. Hij nam daarop contact op met de beveiligers van RTL Boulevard, die de informatie doorgaven aan de politie. Ook De Vries zou van de informatie op de hoogte zijn gebracht. Of er iets met de informatie van de parkeergaragemedewerker is gedaan, is niet bekend. De politie wil niet zeggen of de tip heeft geleid tot extra beveiligingsmaatregelen.

Bekijk meer van

Peter R. de Vries

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.