training eu starters

— donderdag 29 oktober 2020, 07:30 | 0 reacties, praat mee

Politie niet blij met plannen NPO om Opsporing Verzocht in te korten

Opnames voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht - © AS Media / HH

De publieke omroep wil het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS vanaf 1 januari inkorten en een langere zomerstop instellen. Dat blijkt uit een e-mail van de politie die De Telegraaf en RTL Boulevard hebben ingezien. De politie is niet blij met deze plannen. Laatste wijziging: 29 oktober 2020, 12:30

In het nieuwe voorstel zijn er jaarlijks 36 uitzendingen die starten om 21.30 uur en 30 minuten duren in plaats van nu bijna 50 minuten.

Een woordvoerder van de korpsleiding zegt tegen de NOS dat vooral de lange zomerstop van zes naar veertien weken een groot probleem is voor de politie. “Criminaliteit stopt niet in de zomer”, aldus de woordvoerder. Ook brengt het de continuïteit in gevaar.

Het inkorten van de uitzending van 50 naar 30 minuten noemt hij “niet ideaal”, maar daarover wil de politie volgens hem best in gesprek. “Net als over de vorm en hoe je het programma kunt vernieuwen.

Opsporing Verzocht blijft volgens de NPO een prominente plek houden op NPO 1, maar zijn “vernieuwing en nieuwe initiatieven” redenen om in het programma te snijden.

Opsporing Verzocht is al sinds 1975 een zeer succesvol programma op de Nederlandse televisie. Het trekt vaak meer dan een miljoen kijkers en leverde talloze tips op, die de politie hielpen bij het oplossen van vaak ernstige misdrijven. Meer bij De Telegraaf / NPO RTL Boulevard

Bekijk meer van

Opsporing Verzocht NPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.