— donderdag 29 oktober 2020, 07:30 | 0 reacties, praat mee

Politie niet blij met plannen NPO om Opsporing Verzocht in te korten

Opnames voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht - © AS Media / HH

De publieke omroep wil het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS vanaf 1 januari inkorten en een langere zomerstop instellen. Dat blijkt uit een e-mail van de politie die De Telegraaf en RTL Boulevard hebben ingezien. De politie is niet blij met deze plannen.

In het nieuwe voorstel zijn er jaarlijks 36 uitzendingen die starten om 21.30 uur en 30 minuten duren in plaats van nu bijna 50 minuten.

Een woordvoerder van de korpsleiding zegt tegen de NOS dat vooral de lange zomerstop van zes naar veertien weken een groot probleem is voor de politie. “Criminaliteit stopt niet in de zomer”, aldus de woordvoerder. Ook brengt het de continuïteit in gevaar.

Het inkorten van de uitzending van 50 naar 30 minuten noemt hij “niet ideaal”, maar daarover wil de politie volgens hem best in gesprek. “Net als over de vorm en hoe je het programma kunt vernieuwen.

Opsporing Verzocht blijft volgens de NPO een prominente plek houden op NPO 1, maar zijn “vernieuwing en nieuwe initiatieven” redenen om in het programma te snijden.

Opsporing Verzocht is al sinds 1975 een zeer succesvol programma op de Nederlandse televisie. Het trekt vaak meer dan een miljoen kijkers en leverde talloze tips op, die de politie hielpen bij het oplossen van vaak ernstige misdrijven. Meer bij De Telegraaf / NPO RTL Boulevard

Bekijk meer van

Opsporing Verzocht NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.