— woensdag 28 juni 2017, 15:46 | 0 reacties, praat mee

Trend: dader meldt zich na opsporingsprogramma

Uit de jaarcijfers van de politie komt een nieuwe trend bovendrijven: steeds meer daders melden zichzelf na een uitzending van opsporingsprogramma's. Landelijke televisieprogramma’s besteedden vorig jaar aandacht aan 342 politieonderzoeken. In veertig procent van deze zaken werd een verdachte aangehouden of een identiteit vastgesteld, blijkt uit diezelfde jaarcijfers.

Bekend voorbeeld van een dader die zichzelf meldde na uitzending van een opsporingsprogramma is de veertien jaar oude Posbankmoord. Frank S. meldde zichzelf bij de politie nadat Opsporing Verzocht aandacht besteedde aan de zaak
.
In eerste instantie meldde de politie in het jaarverslag ook dat een kijkerstip leidde tot de aanhouding van de verdachte in de zaak-Everink. Voormalig tenniscoach Mark de J. zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zakenman Koen Everink.

Later rectificeerde de politie dat. Volgens een woordvoerster kwamen er wel tientallen tips binnen over deze zaak, maar leidden die niet tot de aanhouding van de verdachte.

Meer bij NOS en RTV Utrecht.

Bekijk meer van

Opsporing Verzocht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.