— maandag 17 november 2008, 11:56

Behandeling moordzaak Politkovskaja openbaar

De militaire rechters in Moskou hebben besloten dat de zaak-Politkovskaja in het openbaar wordt behandeld. Zowel de advocaten van de verdachten als die van de vermoorde journaliste Politkovskaja hadden daar op aangedrongen. Het is opmerkelijk dat een militaire rechtbank een openbare behandeling toestaat. Maandag begon het proces tegen vier personen die worden verdacht een rol te hebben gespeeld bij de moord op de journaliste Anna Politkovskaja. De schutter is echter nog voortvluchtig en over een eventuele opdrachtgever is niets bekend. Critici twijfelen daarom of het proces enig licht zal werpen op de moord. Politkovskaja werd in 2006 voor haar woning in Moskou doodgeschoten. De journaliste werkte voor het blad Novaja Gazeta. Ze schreef kritische artikelen over premier Vladimir Poetin, die toen nog president was, en de oorlog in Tsjetsjenië. Meer bij de Volkskrant

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.