banner anp

— woensdag 24 januari 2007, 09:01

‘Tsjetsjenen achter moord op journaliste’

Volgens de Russische autoriteiten zijn er aanwijzingen dat de moord op journaliste Anna Politkovskaya is gepleegd door de Tsjetsjeense politie. Politkovskaya werd in oktober 2006 doodgeschoten in de lift in het appartementencomplex waarin ze woonde. De nieuwe opening in de moordzaak werd door een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken overgebracht aan het Committee to Protect Journalists (CPJ). Naast Politkovskaya zijn er in Rusland nog minstens 12 andere journalisten vermoord sinds Poetin aan de macht kwam. In slechts drie gevallen kwam het tot arrestaties en een rechtszaak. Een aanstaand artikel van Politkovskaya waarin de Tsjetsjeense politie van marteling werd beschuldigd zou de aanleiding voor de moord zijn geweest. Meer bij het CPJ

Bekijk meer van

Rusland CPJ Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.