banner festival 23

— woensdag 14 september 2022, 10:09 | 0 reacties, praat mee

Podcastbedrijf Podimo haalt bijna 59 miljoen euro op

Het actuele aanbod van Podimo-podcasts in Nederland.

De Deense abonnementsdienst voor podcasts Podimo heeft 58,6 miljoen euro aan nieuwe investeringen opgehaald. Het bedrijf hoopt met het geld verder te kunnen uitbreiden op de snel gegroeide markt voor podcasts, onder andere door in nieuwe programma's te investeren. Podimo kocht eerder dit jaar Dag en Nacht Media, de grootste podcastuitgever van Nederland. Laatste wijziging: 14 september 2022, 10:10

Podimo maakte niet direct bekend hoeveel het bedrijf waard is na de kapitaalinjectie. Durfinvesteerders 83North, Highland Europe en Saban Ventures staken het meeste geld in de in 2019 opgerichte podcastdienst.

Podimo werkt volgens een Netflix-model. Luisteraars betalen maandelijks een vast bedrag om onbeperkt podcasts en audioboeken te luisteren. Het bedrijf zegt dat het aantal abonnees in een jaar tijd is vervijfvoudigd, zonder absolute aantallen te noemen. Het personeelsbestand is sinds 2021 verdubbeld.

Met de overname van Dag en Nacht Media verhuisden veel bekende podcasts naar Podimo. Het gaat onder andere om Man Man Man, Mr. Big, Jong Beleggen, Alle Geschiedenis Ooit, De Rode Lantaarn, Een Podcast over Media, De Vierkante Ogen Show en Televisië.

Bekijk meer van

Podimo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.