— vrijdag 29 mei 2020, 10:45 | 0 reacties, praat mee

Pocon.nl: Vergaarbak voor positief coronanieuws

© AFP / National Institutes of Health

Wie de afgelopen maanden al het nieuws over het coronavirus volgde, zou daar zomaar moedeloos van kunnen worden. Dat merkte Adriaan Gijsberts in ieder geval onder mensen in zijn omgeving. Het inspireerde hem om een nieuwssite op te richten die alleen maar positief nieuws over de coronacrisis brengt. Pocon.nl, kort voor ‘positief corona nieuws’ is sinds deze maand live.

Gijsberts begon Pocon.nl deels vanwege een eigen behoefte aan “even iets anders dan alleen de nare berichten over corona”, zegt hij. Er zijn volgens Gijsberts ook leuke en hoopvolle berichten, over mensen die elkaar helpen in coronatijd of voetbalclubs die de medische zorg steunen door geld op te halen met een klein voetbaltoernooi. “Maar elke keer als ik ging googelen naar positief coronanieuws kwam ik alleen maar berichten tegen van mensen die positief getest zijn. Dat is juist het tegenovergestelde van wat ik zocht.”

Pocon.nl wordt dagelijks gevuld door een team van zeven vrijwilligers. Eigen nieuws maakt de website niet, afgezien van een wekelijks blog. Pocon.nl is meer een vergaarbak van positief nieuws over corona, dat door andere media wordt opgetikt. “We plaatsen een paar regels van een nieuwsbericht en verwijzen dan door. We wilden meer doen dan alleen links plaatsen, omdat je door Google niet wordt gevonden als je dat doet. Voor zelf nieuws maken ontbreekt ons de ervaring.”

Wat er met de site gaat gebeuren als het coronavirus weer achter ons ligt of minder het dagelijks leven bepaalt weet Gijsberts nog niet. “We hebben nog geen exit-strategie. Het zou kunnen dat we de website dan weer stopzetten. Maar als een aantal van de vrijwilligers alsnog door willen en er iets van willen maken terwijl ik er geen zin meer in heb, dan draag ik het aan hen over.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.