— vrijdag 30 juni 2017, 12:25 | 0 reacties, praat mee

Platform voor opiniemakers wordt site met tips

Arnold Vonk Foto: Frank Jansen

Opiniestukken.nl stopt per 1 juli met het publiceren van opiniestukken. De site verandert vanaf die datum in een platform met schrijftips en verwijzingen naar andere opiniesites. Sinds 2011 publiceerden honderden opiniemakers, van aanstormend talent tot de gevestigde orde, opiniestukken op deze site, die werd opgericht door Arnold Vonk, voormalig eindredacteur bij de Volkskrant. Laatste wijziging: 30 juni 2017, 12:45

De site had circa 25.000 bezoekers per maand. Vonk: ‘Aanvankelijk hoopte ik er een verdienmodel mee te creëren door mijn diensten aan te bieden aan mensen die hun stukken vooraf wilden laten redigeren.’ Maar dat bleek tegen te vallen. ‘Het was een klein initiatief waar iets te veel tijd in ging zitten. Toch is er een community opgebouwd, en die blijft bestaan. Dat vind ik waardevol.’

Een andere reden dat Vonk stopt is dat hij per medio juli aantreedt als communicatieadviseur van het Rathenau instituut, en daardoor minder tijd heeft.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.