word studentlid

— donderdag 29 februari 2024, 15:49 | 0 reacties, praat mee

Platform Correctiv wint opnieuw rechtszaak rond AfD-berichtgeving

Platform Correctiv wint opnieuw rechtszaak rond AfD-berichtgeving
Het nieuws over de remigratieplannen bracht de afgelopen maanden veel Duitsers op de been. In februari werd in Essen gedemonstreerd tegen de AfD. | Markus Matzel / IMAGO

Het Duitse onderzoeksjournalistieke platform Correctiv heeft opnieuw een juridische overwinning behaald inzake hun berichtgeving rond het Geheimplan gegen Deutschland. Een ondernemer had bezwaar gemaakt tegen zijn naam in de berichtgeving. Laatste wijziging: 29 februari 2024, 15:52

Correctiv berichtte hoe kopstukken van politieke partij AfD vorig jaar november potentiële geldschieters ontmoetten in Potsdam. De hoofdgast, de extreemrechtse Oostenrijker Martin Sellner, sprak over plannen voor de gedwongen remigratie van miljoenen immigranten én Duitsers met een migratieachtergrond.

Ondernemer Klaus Nordmann stapte naar de rechter, toen zijn naam in de berichtgeving viel als potentiële geldschieter. Dat kwam uit de mond van de organisator van de avond, Gernot Mörig, die een lijst met donateurs voorlas.

Nordmann zegt dat hij geen geld heeft gegeven aan Sellner, maar voor gebruik door de AfD voor een ander doel. Volgens de rechter bestaat er echter geen twijfel dat Nordmann heeft gedoneerd en dat Mörig hem in dat kader heeft genoemd.

De rechter stelde verder vast dat Correctiv Nordmann voor publicatie om wederhoor heeft gevraagd en zijn antwoord afdoende correct heeft verwerkt. Eerder deze week won Correctiv in de rechtbank van Potsdam op twee van drie punten, aangebracht door een CDU-politicus die ook bij de avond aanwezig was.

Bekijk meer van

Correctiv AfD

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.