PersVeilig

— dinsdag 30 juni 2009, 09:08

Plasterk waarschuwt TROS

De TROS heeft van mediaminister Plasterk een stevige waarschuwing gekregen de Mediawet nauwkeurig te volgen. Het Commissariaat voor de Media (CvdM) vermoedt dat er rond het kinderprogramma Bibaboerderij regels zijn overtreden. C1000-eigenaar Schuitema betaalt in essentie het programma volledig en ontplooit marketingactiviteiten rond het merk. De TROS ontvangt royalties uit dvd-verkopen. Plasterk stelt dat de TROS de meeste boetes voor sluikreclame en sponsoring ontving. De minister verdenkt de omroep ervan dat zelfs een eventuele boete van het Commissariaat al met Schuitema is besproken en is afgetikt: "De TROS lijkt het niet zo nauw te nemen met zijn plichten binnen het publieke bestel en daarin een bestendige lijn te ontwikkelen." De uitzendlicentie voor de periode 2010-2015 komt daarmee in gevaar, waarschuwt Plasterk. Laatste wijziging: 1 juli 2009, 12:13

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.