— donderdag 20 mei 2021, 13:01 | 0 reacties, praat mee

Pim Fortuyn Prijs naar Fidan Ekiz

Fidan Ekiz na het winnen van de Pim Fortuyn Prijs in de voormalige Daimler van Pim Fortuyn - © Laurens van Putten

Fidan Ekiz is dit jaar de winnaar van de Pim Fortuyn Prijs. De tv-presentatrice en columniste krijgt de onderscheiding omdat ze volgens de jury "een scherpe denker, spreker en schrijver" en ook "dapper, taboedoorbrekend en een voorbeeldige opiniemaker" is.

Naast Ekiz waren schrijfster Lale Gül, de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch, hoogleraar en oud-PvdA-minister Ronald Plasterk en emeritus-hoogleraar en slavernijdeskundige Piet Emmer genomineerd voor de prijs voor opiniemakers, bestuurders of politici die “strijden voor het vrije woord, taboes durven doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat’.

Ekiz is volgens de jury niet bang om moeilijke thema’s te bespreken “die we liever niet willen bespreken, omdat ze pijn doen en ons confronteren met onze vooroordelen en inconsistenties”. De juryleden vinden dat ze dat kritisch en respectvol doet, ook als het gaat om “spannende thema’s, zoals diversiteit, emancipatie van nieuwkomers en de emancipatie van vrouwen”. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Pim Fortuyn Prijs Fidan Ekiz

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.