— woensdag 29 augustus 2018, 11:00 | 1 reactie, praat mee

Piet Bakker windt er geen doekjes om: de gemeentejournalist is een bewezen mislukking

Een gemeente die zelf haar eigen verslaggeving gaat organiseren begeeft zich onherroepelijk op het hellende vlak, aldus Piet Bakker. ‘Onafhankelijk wordt dat nooit, saai en oninteressant vrijwel altijd. Journalistiek en overheidsvoorlichting zijn nu eenmaal twee totaal verschillende takken van sport.’ Een analyse van het onderliggende probleem.

Praat mee

1 reactie

Robert Mienstra, 2 september 2018, 14:24

Kleine correctie voor Piet Bakker. Almere heeft wel degelijk een krant: Almere DEZE WEEK. Met twee journalisten zijn wij elke week bij de gemeenteraadsvergaderingen en de politieke markt. Daar doen wij verslag van, maar meer dan dat, we duiden ook.  Ook Omroep Flevoland is wekelijks aanwezig, vaak met een cameraploeg. De perstribune is dus niet leeg, in tegendeel. We zien er ook journalisten van het NRC en een enkele keer het Parool. Dus het ligt eigenlijk totaal anders dan Piet stelt. Gelukkig maar voor Almere.

Dat we als journalisten af en toe niet toegelaten worden tot vergaderingen, dat klopt. Steeds vaker worden besprekingen in vertrouwelijkheid gehouden. Maar vaak genoeg krijgen we via een andere weg wel weer te horen wat er besproken is.

Robert Mienstra, Almere DEZE WEEK.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.