word studentlid

— donderdag 24 december 2020, 14:59 | 0 reacties, praat mee

Pictoright geeft ruim 3000 aangesloten makers ieder 100 euro

Pictoright geeft ruim 3000 aangesloten makers ieder 100 euro
© Pexels

UPDATE Beeldmakers die zijn aangesloten bij de collectieve beheersorganisatie Pictoright, krijgen dit jaar nog eenmalig 100 euro. Het bedrag is bedoeld om hen in coronatijd te helpen bij het maken van werk en is afkomstig uit het steunfonds voor beeldmakers, dat Pictoright eerder dit jaar samen met de overheid in het leven heeft geroepen. Laatste wijziging: 30 december 2020, 14:08

Dat bevestigt Pictoright aan Villamedia, naar aanleiding van een brief die is verstuurd onder beeldmakers. Niet alle aangeslotenen komen in aanmerking voor de vergoeding. Beeldmakers die het afgelopen jaar van Pictoright een hoge uitkering uit rechtengelden hebben gekregen, zijn uitgezonderd.

In totaal krijgen ruim 3000 aangeslotenen de vergoeding van 100 euro betaald. “Uiteraard realiseren we ons dat dit voor velen misschien een druppel op een gloeiende plaat is”, schrijft Pictoright. “Maar toch hopen we dat je je erdoor gesteund voelt.”

Het steunfonds van Pictoright is opgericht om beeldmakers financiële hulp te bieden. Een deel van het fonds is eerder dit jaar uitgekeerd aan beeldmakers, die daarvoor projectvoorstellen konden indienen. De 100 euro die nu uitgedeeld is, is volgens Pictoright belastingvrij. De vergoeding staat daarnaast los van de reguliere rechtenuitkeringen.

Of de gift helemaal belastingvrij is en niet meetelt bij andere steunregelingen, is niet met zekerheid te zeggen en hangt ook af van de individuele situatie van de beeldmaker. Zo gaat Pictoright er vanuit dat de gift niet meetelt als inkomen voor de TOZO regeling. Maar mogelijk dat het in de nieuwe TOZO-regeling (de derde) wel weer meetelt bij het vermogen dat aanvragers maximaal mogen hebben.

Bekijk meer van

Pictoright

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.