PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 30 juni 2021, 15:45 | 0 reacties, praat mee

Petitie voor behoud zendtijd Kassa en Radar 125.000 keer ondertekend

© Pixabay

Een petitie tegen de inperking van de zendtijd van Kassa en Radar, is in een paar weken tijd bijna 125.000 keer ondertekend. Initiatiefnemer Peter Kunnen overhandigde hem dinsdag aan Frans Klein en Remco van Westerloo, respectievelijk de directeur video van de NPO en de netcoördinator van NPO1. Laatste wijziging: 30 juni 2021, 15:49

Dat meldt BNNVARA, de omroep achter consumentenprogramma Kassa, in een persbericht. Aanleiding voor de petitie was een in mei gelekt plan van de NPO. Volgens het plan moeten Radar en Kassa in 2022 een flinke hoeveelheid zendtijd inleveren. In het geval van Kassa moest volgens het plan bijna de helft van de uitzendingen worden geschrapt. Radar verliest vier afleveringen.

De NPO en de netmanagers staan volgens Kunnen niet stil bij de impact van de twee programma’s. Bij de uitreiking van zijn petitie noemde videodirecteur Klein de plannen voor de nieuwe programmering een puzzel.

“Onze zoektocht is hoe we de nieuwe generaties bij dit type consumentenprogramma’s kunnen betrekken”, aldus Klein. “Ik ga ervan uit dat we de balans zowel in kwaliteit als in kwantiteit weten te vinden om de programmering versterkt uit deze situatie te laten komen.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.