Jodal

— vrijdag 3 mei 2019, 12:56 | 0 reacties, praat mee

Persvrijheidsmonitor 2018 in het thema van veiligheid

© Len Munnik

Net als 2017 staat het thema veiligheid voorop in de Persvrijheidsmonitor 2018, die traditiegetrouw op de Internationale Dag van de Persvrijheid wordt gepresenteerd. Laatste wijziging: 3 mei 2019, 12:58

De oogst van een heel jaar zorgde er eerder al voor dat op de wereldwijde ranglijst ‘World Press Freedom Index’ Nederland een plek zakte, van drie naar vier. Dat kwam onder meer door de aanslagen op de gebouwen van De Telegraaf en Panorama. Ook waren er meldingen van incidenten waarbij de politie het recht op bronbescherming schond, moesten journalisten beveiligd worden en na ernstige bedreigingen en werd journalisten met politieperskaarten de toegang geweigerd te bij nieuwsrelevante gebeurtenissen.

Lichtpuntjes van 2018 waren volgens onderzoekers Otto Volgenant en Tarlach McGonagle het in juli afgesloten convenant Agressie en Geweld tegen Journalisten dat de positie van journalisten moet versterken tegen geweld en agressie op straat. En ook de Wet bronbescherming in strafzaken die in werking getreden. Meer bij de NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.