— woensdag 4 juli 2018, 14:42 | 0 reacties, praat mee

Persoonlijke gegevens abonnees Persgroep gestolen bij hack

ANP / Robin van Lonkhuijsen

Een hacker heeft bij een virtuele inbraak bij de Persgroep persoonlijke gegevens van abonnees buitgemaakt. De computercrimineel wist de hand te leggen op een database met daarin 350.000 ingevulde formulieren die via websites van Persgroep-kranten zijn ingediend. Op die formulieren moesten onder andere woonadressen, bankgegevens en telefoonnummers ingevuld worden.

Hoewel het er eerder op leek dat er alleen mailadressen buitgemaakt waren, gaf een woordvoerder van de Persgroep op woensdag aan RTL Nieuws toe dat er meer persoonlijke gegevens gelekt zijn. Het balletje kwam bij RTL Nieuws aan het rollen nadat gedupeerde abonnees e-mails doorzonden die ze hadden ontvangen van de Persgroep. In die mails werd aan de abonnees in kwestie gemeld dat hun persoonlijke gegevens in handen van de hackers zijn gevallen.

Volgens de woordvoerder gaat het enkel om individuele gevallen. “Bij minder dan 1 procent hebben wij het vermoeden dat er ook bankgegevens zijn gestolen.” Zoals RTL Nieuws terecht concludeert zou dat alsnog betekenen dat het om de gegevens van duizenden klanten gaat. De Persgroep raadt aan klanten wiens bankgegevens gestolen zijn aan hun bankrekening de komende tijd in de gaten te houden en verdachte transacties te melden aan hun bank.

Bekijk meer van

de Persgroep

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.