anner smart octo

— donderdag 20 februari 2020, 14:12 | 0 reacties, praat mee

Persoonlijk werkarchief Mies Bouwman en Leen Timp naar Beeld en Geluid

© Beeld en Geluid

De kinderen van televisielegende Mies Bouwman en regisseur en programmamaker Leen Timp hebben het persoonlijke werkarchief van hun ouders overgedragen aan Beeld en Geluid.

Het echtpaar behoorde tot de belangrijkste Nederlandse televisiemakers en werkte samen aan programma’s zoals ‘Zo is het toevallig ook nog ‘ns een keer’, ‘In de hoofdrol’ en ‘Een van de acht’. Mies Bouwman was vooral bekend van ‘Open het Dorp’, de eerste marathon tv-uitzending in Nederland. Leen Timp was een televisiepionier; als cameraman, televisieregisseur en producent: hij maakte meer dan 1500 producties.

Kleding van Mies Bouwman, gedragen tijdens belangrijke mediagebeurtenissen, gewonnen prijzen, fotoboeken en productiepapieren van diverse tv-programma’s en correspondentie van het echtpaar met kijkers, behoren onder meer tot het persoonlijk archief. Ook divers AV-materiaal, zoals 8 mm films, een film-essay gemaakt door Timp in de jaren ‘50 en diverse radio-uitzendingen van hem uit de jaren ‘60 maken deel uit van de schenking.

“Wij zijn heel blij dat het archief van onze ouders bij Beeld en Geluid wordt ondergebracht. Nu zijn ze echt weer thuis,” aldus dochter Marieke Timp. Het publiek kan op zondag 14 juni een kijkje nemen bij Beeld en Geluid in Hilversum, om deze collectie te bekijken.

Lees ook:
Televisielegende Mies Bouwman (88) overleden (26 februari 2018)
Regisseur Leen Timp overleden (4 november 2013)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.