e learning nvj

— woensdag 16 december 2015, 09:16 | 0 reacties, praat mee

Persmuseum verhuist mogelijk naar Hilversum

Toussaint Kluiters / ANP

De Raad van Toezicht van Het Persmuseum bereidt een verhuizing voor naar het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Het Persmuseum is nu nog in Amsterdam-Oost gevestigd, maar die locatie trekt te weinig bezoekers. De verhuizing is noodzakelijk om de toekomst van het museum veilig te stellen. Laatste wijziging: 16 december 2015, 09:20

Tegenover Het Parool zegt Onno Aerden namens de Raad dat er binnen Amsterdam is gezocht naar een andere locatie, maar dat een betaalbaar alternatief niet is gevonden. Bij Beeld en Geluid kan Het Persmuseum profiteren van de 200.000 bezoekers die daar jaarlijks langskomen.

Een verhuizing past ook binnen een advies van de Raad voor Cultuur, dat op verbreding van het publiek aandrong. Uiteindelijk ziet Aerden een zelfstandig ‘Huis van de Journalistiek’ - dat niet per se in Hilversum hoeft te staan. Het Persmuseum zal nu echter eerst de verhuisplannen met een subsidieverzoek bij de Raad voor Cultuur indienen - een besluit daarop wordt niet voor Prinsjesdag 2016 verwacht. Meer bij Het Parool

Bekijk meer van

Persmuseum Beeld en Geluid

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.